Friday, October 9, 2009

Hari Penuh Rahmat....7 Sept 2009

Hari ni genap 18 hari umat islam berpuasa....
ermmm periodku pon da delay 5 hari dah nie
aku peknen ke????hahahha sungguh2 daku x mengharap pon akan peknen
daku dah letih berharap..dah letih bersedih setiap bulan
so aku memang xkan menyangka daku peknen
nak di jadikan cerita seminggu nie lepas berbuka jerk mesti muntah
padahal cuma makan kurma n minum air n kuih jerk
maklumlah berbuka sorang2 kan
en suami selalunya kul 8 baru sampai umah
pelik gak la dalam hati tp perasan gak dalam diri neh
'aku ni peknen ke???'...ish mengarut jerk kata suara hati lg 1 hehe
mungkin gastrikku datang balik kot....
pernah satu hari daku try tahan xmau bg muntah...adeh muntah juga akhirnya...
hari ni 7 sept aku ambik cuti sbb tolong asben berniaga
masa berbuka kat bazaar just minum air jerk
sampai je umah mentua keluarlah semuanya...huhu nak menangis jerk rasa
suami pon kata lah...'ayang ok ker???
ok jerk mungkin perut masuk angin kot
nanti balik beli test yer...asyik muntah2 jerk neh....
tengoklah nanti jawab ku acuh x acuh......
tp balik tu berenti gak kat guardian aku beli yg double pack punya
hehe risau kalau naik 1 line jerk ....
sampai umah ingatkan nak tunggu test pagi esok....
x sabar punya pasal test la juga time tu en suami baru nak solat maghrib
alih2 dalam samar2 lampu bilik air tu naik 2 line!!!!!!!!!!!!!
daku blur yg amat rasa nak menangis
jerit panggil suami peluk dia cakap 'abang...ada 2 line......
dia pon menangis sama....tp dalam tu dia leh tanya lak tu maksudnya mengandung ke??
huh sabar jerk suami ku neh
daku mengangguk dalam tangisan
ya Allah aku bersyukur padamu ya Allah
Kau makbulkan jua doa hambaMu yg hina ini
Kau berikan aku peluang untuk mengandungkan zuriatku sendiri
terima kasih Ya Allah atas rezekimu ini
daku bersyukur ya Allah........

malam tu gak g klinik Nuraini
sah peknen 4 minggu 6 hari...alhamdulillah




3 comments:

fisa said...

wah!!!!akhirnyer ader gak mirza masuk kn entry psl nie ekk...
hehehe tumpang syok sekaki...
tringat kenangan time peknen kn irfan lak...nmpak jer 2 line trus wat sujud syukur...so skang nie kena jaga kesihatan k...

Mirza said...

hehehe mesti ada fisa cumanya lambat sikit maklumlah melayan memabuks neh...hehe thanks yah

Anonymous said...

hai adek cyg....sungguh terharu membace entry mu...bile la akak berpeluang... hmmmm sabar menanti...tarikh keramat 7sept?
my b'date tu.....hmmmmm keramat la sgt...heheeee - kak azi